Verpakkingen

Moonen Packaging krijgt nieuw thuishonk in Weert

Print
Moonen Packaging krijgt nieuw thuishonk in Weert

Zo moet het nieuwe thuishonk eruit komen te zien. Afbeelding: Moonen Packaging

Moonen Packaging bouwt in Weert een nieuw hoofdkantoor annex magazijn.

Het nieuwe pand op bedrijventerrein De Kempen moet medio volgend jaar operationeel zijn. Er komt een kantoor van 1700 vierkante meter en een magazijn van bijna 19000 vierkante meter, dat in de toekomst nog kan worden uitgebreid.

Moonen huurt het gebouw van projectontwikkelaar HVBM Vastgoed en Beleggingsmaatschappij Bruil.

Het nieuwe thuishonk wordt niet alleen dubbel zo groot als het huidige aan de Fahrenheitstraat, maar ook groener. Het gebouw heeft zonnepanelen, verbruikt geen gas en is volledig CO2-neutraal, zegt directeur Gé Moonen. „Ons huidige pand bood onvoldoende ruimte voor onze duurzame ambities. We willen groeien, maar met liefde voor de planeet”, aldus Moonen

Familiebedrijf

Moonen Packaging is sinds afgelopen zomer in handen van de Zweedse OptiGroup. Het familiebedrijf is in 1955 opgericht en levert verpakkingen in heel Europa. In 2017 boekte de onderneming een omzet van dik 51 miljoen euro. Er werken ongeveer 80 mensen.

De aangekondigde uitbreiding in Weert past bij de ambitie om onder de vleugels van de Zweden door te kunnen groeien, met name op het gebied van duurzame verpakkingen. Moonen Packaging is naar eigen zeggen koploper in Europa op het gebied van composteerbare verpakkingen, op basis van hernieuwbare grondstoffen.