Leerlingen Elzendaalcollege alsnog geslaagd voor Anglia

Leerlingen Elzendaalcollege alsnog geslaagd voor Anglia

De twaalf leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep slaagden alsnog voor hun Anglia examen

Gennep -

Eind goed, al goed. De twaalf leerlingen van het Elzendaalcollege uit Gennep wier examens Anglia in juni spoorloos verdwenen waren hebben deze week alsnog het begeerde diploma ontvangen. Daar moesten zij wel wat extra voor doen maar het resultaat én de beloning (een tompouce) vergoedde de pijn.

De pechvogels deden in een groep van 31 leerlingen in juni Anglia-examen. Van twaalf Elzendalers raakten de toetsen kwijt bij postbedrijf PostNL, waar in totaal tien dozen met examenwerken van het Engelstalige opleidingsinstituut Anglia uit Roosendaal verdwenen.

“Normaal gesproken reiken we de certificaten in oktober uit. We konden toen 19 leerlingen een certificaat overhandigen waarvan het examen terecht was, maar voor 12 leerlingen zat er helaas niets anders op dan een deel van het examen opnieuw te maken”, vertelt Danny van Vliet, docent Anglia. “Gelukkig zijn alle leerlingen geslaagd en kunnen we het nu eindelijk feestelijk afsluiten.”

Op het Elzendaalcollege wordt, naast de normale lessen Engels, extra Engelstalig onderwijs aangeboden in de vorm van Anglia. De te behalen certificaten geven het niveau Engels van de leerling aan. Deze niveaus zijn wereldwijd vastgelegd en bieden de leerlingen veel mogelijkheden voor de toekomst, bijvoorbeeld bij een vervolgopleiding in binnen- of buitenland.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje