De Mander collecteert voor aankleding kinderrecovery

Print
De Mander collecteert voor aankleding kinderrecovery

Vorig jaar collecteerde De Mander voor de CliniClowns. Afbeelding: De Mander Zitterd

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak -

Culturele vereniging De Mander collecteert, voorafgaande aan de Kènjeroptoch die komende zondag, 24 februari, door het Sittardse centrum trekt, voor de inrichting van de kinderrecovery ruimte van Zuyderland.

Voorzitter van De Mander Hans Schörgers vertelt: “Als mensen ziek worden en voor een kleinere of grotere ingreep in het ziekenhuis belanden is dat hoe dan ook vervelend. Als het om kinderen gaat is dat extra vervelend. We zien ze het liefste rondspringen in volle gezondheid. Het kan voorkomen dat onze jonge medeburgers bij Zuyderland Sittard belanden. Als ze uit de operatiekamer komen en belanden in de recoveryruimte om bij te komen, dan mag dit wel een beetje een kindvriendelijke ruimte zijn. Dat is op dit moment nog niet het geval.Wij gaan daar voor zorgen met deze collecte.”Met het geld van de collecte wordt een mooie, kleurrijke kamer gecreëerd waarin het rustig verblijven is van de narcose.

“Klopt. We hopen met het totaalbedrag de hele inrichting voor onze rekening te nemen. Met de bijdrage die de bezoekers van de Kènjeroptoch bij ons in de bus stoppen leveren ze dan ook een bijdrage aan een project waarvan wij denken dat het het zeker verdient”, besluit Hans.