Oproep tot massaal kussengevecht op de Markt in Geleen

Print
Oproep tot massaal kussengevecht op de Markt in Geleen

Een kussengevecht tijdens de Inkom in Maastricht enkele jaren geleden. Afbeelding: Jean-Pierre Jans

Geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het Centrummanagement Geleen (CMG) roept mensen op om op zaterdag 6 april met elkaar een kussengevecht aan te gaan op de Markt. Gehoopt wordt op honderden deelnemers.

In steden verspreid over heel de wereld vindt op de eerste zaterdag van april sinds enkele jaren een groot kussengevecht plaats in het kader van de ‘International Pillow Fight Day’. Geleen wil zich daar dit jaar bij aansluiten.

Bedrukt

Bij het CMG zijn ook kussens te bestellen waarop een eigen afbeelding gedrukt kan worden. Maar deelnemers mogen ook een eigen kussen meenemen naar de Markt, om daar om 14.00 uur met wildvreemden het ‘gevecht’ aan te gaan.

Wel wordt gevraagd alleen zachte kussens te gebruiken, die bovendien niet gevuld zijn met veren. Dat laatste om vervuiling van het plein te voorkomen.

Hoogte

Het CMG wil ook ‘een kussengevecht op hoogte’ houden, zet springkussens op de Markt neer en zorgt voor een ‘kussenmarkt’ op het plein. Ook zijn er kussens tegen borg van vijf euro te leen.

De organisatie roept op tot een sportief gevecht: niet te hard slaan, brildragers moeten hun bril afzetten en het is niet toegestaan te slaan naar mensen die (foto)camera’s bij zich hebben.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje