Politieke druk in Sittard-Geleen om parkeercijfers te verstrekken

Print
Politieke druk in Sittard-Geleen om parkeercijfers te verstrekken

De Marktgarage in Geleen. Afbeelding: Annemiek Mommers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Er ontstaat nu ook politieke druk op het stadsbestuur om zo snel mogelijk cijfers te verstrekken over het parkeren in Sittard-Geleen.

Coalitiepartij DNA en oppositiefractie PVV vragen opheldering van B en W. DNA wil weten of het juist is dat twee wethouders het Centrummanagement van Geleen en Sittard (CM’s) hebben toegezegd zo snel mogelijk parkeergegevens over januari te verstrekken.

Effect

De CM’s hebben daarom gevraagd om het effect van het schrappen van gratis parkeeruren en het verhogen van parkeertarieven in beeld te krijgen. Maar het college liet onlangs weten de cijfers bij nader inzien pas na het eerste kwartaal te overleggen.

DNA wil weten of B en W zich alsnog aan de gemaakte afspraak gaat houden. De PVV vraagt onder meer of in de Begroting 2019 wel rekening is gehouden met een mogelijk dalend aantal parkeertransacties als gevolg van de tariefsverhoging.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje