Camera nog maand in Holtumse straat hoewel dreiging is afgenomen

Print
Camera nog maand in Holtumse straat hoewel dreiging is afgenomen

Politiecamera in de Holtumse Velgraafweg, Afbeelding: Ermindo Armino

Holtum / Born / Buchten / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De veiligheidsmaatregelen in de Velgraafweg in Holtum, waar een maand geleden een handgranaat werd gevonden, worden afgebouwd.

Volgens de politie en het Openbaar Ministerie is de dreiging in de straat afgenomen, meldt burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen aan de raad. De noodverordening, die preventief fouilleren mogelijk maakte, wordt daarom vrijdag ingetrokken.

Overleg

De verordening is een maand van kracht geweest. Na overleg met bewoners van de straat is besloten de politiecamera in de straat nog een maand langer te laten staan.

„Ik heb met de politie afgesproken dat er bij een melding uit de omgeving van de Velgraafweg met verhoogde prioriteit wordt gereageerd”, laat Cox weten. Ook is er extra aandacht voor deze omgeving tijdens politiepatrouilles.

De maatregelen werden 23 januari van kracht in de Velgraafweg nadat daar in de voortuin van een lid van de Bandidos een handgranaat was gevonden.

Lees ook:Stille dorpsweg is plots de ‘granaatstraat’ van Holtum