Veel landbouwverkeer door bemestingsseizoen

Print
Veel landbouwverkeer door bemestingsseizoen

Bemesting van het land gebeurt met zwaar materieel. Afbeelding: INGimage

Voerendaal / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Winthagen -

De komende dagen en weken krijgen de inwoners van Voerendaal regelmatig te maken met zwaar landbouwverkeer op de weg. Dat heeft alles te maken met het bemesten van akkers en weilanden.

Nu het voorjaar in de lucht is en de dagen langer worden, begint het nieuw groeiseizoen. De LLTB-regio Zuid-Limburg geeft aan dat daardoor meer vrachtauto’s en zwaar landbouwverkeer op de wegen rijden. Eind vorige week is het nieuwe bemestingsseizoen begonnen. Als het land berijdbaar is, wordt gestart met bemesten zo meldt de gemeente Voerendaal. Eerst de drogere weilanden en daarna de akkers. Dit bemesten gebeurt met de grote tanks met aangekoppelde bemesters. Op de boerderijen moet in een korte tijd veel werk worden verricht en komen in veel gevallen gespecialiseerde loonwerkbedrijven werkzaamheden uitvoeren. Als de bemester aan het werk is, worden er vaak vrachtauto’s gebruikt om de mest aan te voeren. Ook zijn er veehouders die achter hun tractor een bemestingstank koppelen en zelf hun landerijen bemesten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen