Finale gewichtheffen Oberliga in Simpelveld

Print
Finale gewichtheffen Oberliga in Simpelveld

Erwin Rasing tilde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Afbeelding: Luc Lodder

Simpelveld / Bocholtz / Huls -

KSV Helios heeft de vijfde competitiewedstrijd in winst weten om te zetten.

In Dortmund bleven zowel SV Westerholt als de thuisploeg AC Mengede 2 op ruime afstand. Met nog één wedstrijd te gaan is nu al duidelijk dat Helios in de reguliere competitie als eerste zal eindigen. Daarmee heeft Helios het recht om de finalewedstrijd voor het kampioenschap van de Oberliga te organiseren. Deze vindt plaats op zaterdag 27 april in zaal Oud Zumpelveld.

In vorm

Nina Steinschuld was in vorm. Bij het trekken verwerkte ze in Dortmund 50 kilo en bij het stoten evenaarde ze haar persoonlijk record door 64 kilo te tillen. Bente Brauwers kwam bij trekken uit opp 66 kilo. Om geen risico te nemen werd besloten dat zij in verband met een rugblessure niet meer bij het stoten in actie te laten komen. Haar plaats werd ingenomen door Bas Goorden. Die wist al zijn persoonlijke records te verbeteren: 59 kilo bij het trekken en 76 kilo bij het stoten.

Plezier

Erwin Rasing tilde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Met 83 kilo bij het trekken en 112 bij het stoten was hij een van de belangrijkste pijlers in het Simpelveldse team. Ook Tristan Delang had er veel plezier in; hij bracht 95 kilo (trekken) respectievelijk 120 kilo (stoten) boven zijn hoofd. Het scheelde niet veel of hij had met zijn derde trekbeurt zijn persoonlijk record bij het trekken met 102 kilo verbeterd.

De laatste competitiewedstrijd is op 30 maart, maar duidelijk is dat alle voorbereidingen nu gericht zijn op zaterdag 27 april. Dan wil het team rond trainer Ralph Aretz in eigen huis tijdens de finale ‘vlammen’.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje