Gemeente koopt Aardbeienland Horst

Print
Gemeente koopt Aardbeienland Horst

Aardbeienland gaat gewoon weer open. Afbeelding: Laurens Eggen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De gemeente Horst aan de Maas heeft Aardbeienland gekocht. De komende vijf jaar krijgt de stichting Berry Promotions het park in erfpacht.

De stichting Berry Promotions, waarin Horster ondernemers zich hebben verenigd met het doel om Aardbeienland voor de toekomst veilig te stellen, zal de komende vijf jaar benutten om het park verder te ontwikkelen. Idee is, om naast het bestaande themapark ook een onderzoeks- en kenniscentrum voor de zachtfruitsector te realiseren.

Lees ook: Aardbeienland: ook met nieuwe eigenaar leuk van kneuterigheid

Horst aan de Maas heeft 830.000 euro betaald voor Aardbeienland, vertelt verantwoordelijk wethouder Eric Beurskens van Horst aan de Maas. Bedoeling is, dat dit geld binnen vijf jaar weer helemaal terugvloeit naar de gemeentekas. Zodra het financieel mogelijk is, zal de stichting Berry Promotions, die op het terrein van Aardbeienland ruimte gaat maken voor onderzoek naar en (door)ontwikkeling van alle soorten bessen, het terrein van de gemeente kopen.

Drie belangen

Met de aankoop van Aardbeienland geeft de gemeente Horst aan de Maas de stichting Berry Promotion eigenlijk vijf jaar de tijd om alle plannen goed uit te werken. „De gemeente dient drie belangen door het aankoopbedrag van Aardbeienland voorlopig even voor te financieren”, zegt wethouder Beurskens. „We stellen deze toeristische parel veilig, we stimuleren de zachtfruitsector en we kunnen consumenten in contact brengen met al die mooie producten die op onze grond geteeld worden.”

Beurskens is er, net als Berry Promotions, van overtuigd dat de stichting binnen vijf jaar voldoende financiële middelen heeft vergaard om het terrein van de gemeente te kopen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje