Recreatiepark Breebronne wordt na overname een Fun Valley

Print
Recreatiepark Breebronne wordt na overname een Fun Valley

Het dagstrand van Breebronne in Maasbree. Afbeelding: Lé Giesen

Maasbree -

Recreatiepark Breebronne in Maasbree is verkocht aan de Hermans Groep van Tegelenaar Roy Hermans. Het park wordt een Fun Valley, naar het voorbeeld van het gelijknamige park in Maastricht.

Frank van Gerven maakte donderdag bekend dat hij het 34 hectare grote vakantiepark dat hij in 1976 oprichtte na lang onderhandelen verkoopt aan de Hermans Groep, die zich op diverse plekken in de provincie bezighoudt met sport, recreatie en kinderopvang. Voor welk bedrag Breebronne is verkocht, wil Van Gerven niet zeggen.

Roy Hermans opende in 2007 de eerste binnenspeeltuin van de franchiseformule Ballorig, in Venlo. Later volgden er nog drie. In 2014 werd het dagrecreatiepark Fun Valley bij Maastricht overgenomen. Die formule breidt de Hermans Groep nu uit naar Breebronne. Met de slogan ‘wir sind wieder da’ wil Hermans weer terug naar de tijd dat Breebronne een begrip was onder kampeerders in ons land, maar zeker Duitsland. Met name in de jaren negentig kreeg Breebronne (strand- en binnenbad, camping en circa 150 bungalows) vaak het predicaat Superplatz van de Duitse ADAC.

In 2011 besloot Van Gerven zich op een deel van Breebronne te richten op huisvesting van arbeidsmigranten. Zijn dochter Lottie van Gerven, directeur van Work and Stay, zei vorig jaar al dat gezocht werd naar een nieuwe invulling voor Breebronne. De arbeidsmigranten waren toen verhuisd van het vakantiepark naar een groot logiesgebouw in de buurt van Breebronne. Roy Hermans zegt dat de camping weer snel vanaf de meivakantie open gaat en dat het dagstrand weer aantrekkelijk wordt gemaakt voor de regio. Hij heeft een tienjarenplan klaar en verwacht dat het aantal werknemers in die periode zal stijgen van dertig dit seizoen naar zeventig tot honderd op de langere termijn.