Verdachte verkrachting Lottum 2002 werd gepakt door vernielen van auto’s in Maasbree

Print
Verdachte verkrachting Lottum 2002 werd gepakt door vernielen van auto’s in Maasbree

De 57-jarige man uit Maasbree werd dinsdag aangehouden door de politie. Afbeelding: ANP

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

De 57-jarige man die dinsdag werd aangehouden voor een verkrachting uit 2002 in Lottum is afkomstig uit Maasbree. Hij moest vorig jaar DNA afstaan omdat hij werd veroordeeld voor het vernielen van auto’s.

De politierechter veroordeelde de man op 29 mei vorig jaar tot een taakstraf van 180 uur. De Rechtbank Limburg achtte bewezen dat hij in de nacht van 18 op 19 juli 2017 in Maasbree autobanden kapot heeft gestoken en lakwerk van diverse voertuigen beschadigde. De auto’s stonden onder andere geparkeerd aan de Tongerveldweg, Molenstraat, Westeringlaan, Parallelweg, Rutgerstraat en Van Lommstraat. De man werd ook veroordeeld tot het betalen van schadevergoedingen aan de gedupeerden, die voor duizenden euro’s schade leden.

Volgens buurtbewoners ontkende de man in de rechtszaal dat hij de auto’s vernielde. Hij tekende daarom hoger beroep aan tegen het vonnis. Buurtbewoners stelden tegenover De Limburger dat de man in zijn directe woonomgeving vaker overlast veroorzaakte.

Match

Ondanks het feit dat de man in hoger beroep ging, moest hij als gevolg van de veroordeling op basis van de Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden, wangslijm afstaan. Het DNA van de verdachte uit Maasbree komt overeen met DNA-materiaal dat in september 2002 werd gevonden na de verkrachting van een destijds achttienjarige vrouw in Lottum. Rijdend in haar auto werd zij door een andere automobilist aangereden en kon daardoor niet verder rijden. De andere bestuurder bood haar een lift aan naar huis in Melderslo. Hij reed echter naar een zandpad bij de Horsterdijk in Lottum en verkrachtte de vrouw daar. Het slachtoffer wist daarna uit de rijdende auto van de man te springen.

Televisieprogramma’s De Gouden Tip en Opsporing Verzocht besteedden destijds aandacht aan de geruchtmakende zaak. In de uitzendingen werd een signalement van de verdachte gedeeld. Volgens de politie zou de dader destijds omstreeks veertig jaar oud zijn en dialect uit de omgeving Horst/Venray spreken. Hij reed in een donkerrode auto.

Voorgeleiding

De dinsdag aangehouden man uit Maasbree zit momenteel vast in zogeheten beperkingen en mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal bepalen of justitie hem langer in voorlopige hechtenis mag houden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje