Gemeente Vaals neemt voortouw in gesprek over Wijndomein Holset

Print
Gemeente Vaals neemt voortouw in gesprek over Wijndomein Holset

Inwoners vinden de toeristische druk op het dorpje Holset te groot geworden. Afbeelding: Annemiek Mommers

Holset -

De gemeente Vaals heeft het initiatief genomen voor een gesprek tussen de eigenaren van Wijndomein Holset en de ‘verontruste inwoners’ van het dorp.

Het Wijndomein Holset heeft gevraagd om een wijziging van het bestemmingsplan naar toeristisch, maar hierop kwam veel weerstand uit het dorp. Veel inwoners vinden dat het dorpje qua toerismedruk de taks allang heeft bereikt. Achttien huishoudens schreven een zienswijze tegen dat voornemen en er werd een petitie gestart. Om de partijen op een constructieve manier met elkaar in gesprek te brengen heeft de gemeente beide partijen uitgenodigd voor een gesprek. Volgens wethouder John Coenen heeft het Wijndomein al toegezegd en nemen de ‘verontruste inwoners’ het verzoek in overweging.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen