In huis verstopte moeder was dominant tot na haar dood

Print
In huis verstopte moeder was dominant tot na haar dood

Piet van der Molen. Afbeelding: Ermindo Armino

oirsbeek -

Piet van der Molen verstopte zijn dode moeder tweeënhalf jaar in hun huis in Oirsbeek. Schrijver Joris van Casteren tekende zijn levenswandel en wereldbeeld op in het boek ‘Moeders Lichaam’.

Niks zeggen, tegen niemand. Dat was de belofte die Piet van der Molen uit Oirsbeek op zijn moeders sterfbed aan haar deed. Zijn moeder was zo dominant en beschermend geweest dat Piet de belofte na haar dood blind volgde en tweeënhalf jaar volhield.

Lees ook: Schrijver Joris van Casteren: ‘Piet is het product van hoe zijn moeder met hem is omgegaan’

„Hij was op een bepaalde manier bang voor haar, sprak haar nooit tegen. Als je dit boek leest, krijg je meer begrip voor hem.” Dat zegt Joris van Casteren die een boek heeft geschreven over Piet van der Molen, de man uit Oirsbeek die zijn dode moeder jarenlang in huis verstopte. Moeders Lichaam, dat volgende week verschijnt, is het even bizarre als fascinerende verhaal van Piet van der Molen, die Van Casteren toegang bood tot zijn archieven, sociale leven en geesteswereld.

In huis verstopte moeder was dominant tot na haar dood
Foto: De Limburger

De rechtbank veroordeelde de Oirsbekenaar vorig jaar voor het laten verdwijnen van een lichaam en het onterecht opstrijken van het pensioen van zijn moeder. Van der Molen kreeg als straf zes maanden cel en een boete van veertig mille. Gelaten wacht hij het hoger beroep af.

Wanneer dat dient, is nog niet bekend. Hij wil bij het gerechtshof in Den Bosch de invloed van zijn dominante moeder meer benadrukken en hoopt dat de rechters Moeders Lichaam hebben gelezen. Van der Molen wilde eerst zelf een boek schrijven, maar beseft dat hij dat nooit zo goed had kunnen doen als Van Casteren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen