Nader psychisch onderzoek bij verdachte van kinderontvoering Weert

Print
Nader psychisch onderzoek bij verdachte van kinderontvoering Weert

De Maastrichtstraat in Weert, waar het zesjarig meisje zou zijn ontvoerd. Afbeelding: Google Streetview

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

De rechtbank in Roermond heeft vrijdag de strafzaak tegen de verdachte van de ontvoering van een 6-jarig meisje aangehouden. Op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) komt er eerst nader psychisch onderzoek naar de geestesgesteldheid van de Weertenaar (24).

Volgens het OM heeft Tim G. op 6 juni vorig jaar een willekeurig meisje in Weert van de weg geplukt en in de kofferbak van zijn auto geduwd. Niet veel later heeft G. het meisje weer op straat gezet omdat ze in de auto bleef schreeuwen.

Lees ook: ‘Man uit Weert bekende ontvoering zesjarig meisje’

De verdachte kan zich naar eigen zeggen niets meer van het voorval herinneren. Een psycholoog kwam na onderzoek met de diagnose ‘dissociatieve amnesie’, een geheugenstoornis van met name herinneringen over zichzelf. Het OM was ,,zeer verbaasd’‘ over deze diagnose, die slechts zelden gesteld zou worden. „Eerst verklaart hij tijdens zijn verhoor bij de politie over zijn pedofiele voorkeur, daarna beroept hij zich op zijn zwijgrecht en nu kan hij zich niets herinneren? Ik geloof dit niet”, stelde officier van justitie Annemarie Kemp in de rechtbank. Op last van de rechtbank wordt de verdachte nu nog eens onderzocht.

De zaak is voor onbepaalde tijd aangehouden. Tot die tijd blijft G. op vrije voeten, zijn voorlopige hechtenis is 11 december vorig jaar geschorst.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje