ROTTERDAM

Eneco zet deadline voor aanmeldingen veiling

Print
Eneco zet deadline voor aanmeldingen veiling

Afbeelding: Loraine Bodewes

Geïnteresseerden in energiebedrijf Eneco moeten uiterlijk 3 maart hun interesse kenbaar hebben gemaakt.

Dat blijkt uit een advertentie in hetFinancieele Dagblad waarin de verkoop van Eneco wordt aangekondigd. De Amerikaanse bank Citigroup begeleidt de veiling.

Eneco maakte eind vorig jaar bekend dat het via een veiling zou worden verkocht. Het betreft een veiling met meerdere rondes. Het energiebedrijf gaf toen aan dat dit proces tot het einde van dit jaar kan duren. De waarde van Eneco is eerder op 3 à 4 miljard euro geschat.

Verkoop

Een besluit over de verkoop van Eneco had heel wat voeten in de aarde. De 53 gemeenten die aandelen hebben in het energiebedrijf moesten eerst tot overeenstemming komen. Een deel wilde de aandelen van de hand doen, nadat netwerktak Stedin op eigen benen was gezet en waardoor het belang in Eneco geen strategisch doel meer diende. Tegenstanders van een verkoop wilden juist invloed houden op werkgelegenheid en de groene koers van het bedrijf.

Olie- en gasbedrijf Shell en pensioenuitvoerder PGGM maakten al bekend een gezamenlijk bod te willen doen op Eneco. Ook het Franse Total heeft volgens ingewijden interesse in het Nederlandse energiebedrijf.