Logistiek centrum naar bedrijventerrein Venete op grens met Venlo

Print
Logistiek centrum naar bedrijventerrein Venete op grens met Venlo

Jarenlang gebeurde er weinig op bedrijventerrein Venete in Kaldenkerken. Afbeelding: De Limburger

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het Amerikaanse bedrijf Interdesign wil in juli een logistiek centrum openen op bedrijventerrein Venete in Kaldenkerken. Dat meldt de Rheinische Post.

Recent werd het startsein gegeven voor de bouw van het 120 meter lange en 90 meter brede magazijn met kantoorruimte. Met de investering is een bedrag van 21,5 miljoen euro gemoeid. Vanuit het logistiek centrum gaat Interdesign sanitair en huishoudelijke producten distribueren. In het centrum komen naar schatting 50 mensen te werken.

Het 77 hectare grote bedrijventerrein Venete werd ruim twintig jaar geleden ontwikkeld. Sindsdien vestigde zich daar alleen een tankstation. Uit onvrede over de achterblijvende ontwikkeling van het terrein nam de gemeente Nettetal de vermarkting van het terrein vorig jaar over.

‘Overlast’

Raadsleden Leon van den Beucken (EENLokaal) en Ton Heerschop (SP) uit de gemeente Venlo vrezen dat de komst van het logistieke centrum gaat leiden tot overlast van vrachtwagens op de Kaldenkerkerweg in Tegelen. Beiden hebben vragen over de kwestie gesteld aan het gemeentebestuur.

Bedoeling is dat er op bedrijventerrein Venete ook een 20.000 vierkante meter groot afvalstation komt. Een burgerinitiatief verzette zich daartegen omdat het stank- en geluidsoverlast verwacht. Bedoeling was dat het afvalstation in 2018 klaar zou zijn, maar daar moet nog een bouwvergunning voor worden afgegeven.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje