Levensgevaarlijk: man en hond steken beruchte afgesloten spoorwegovergang over

Print

Video: ProRail

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Opnieuw zijn er beelden opgedoken van een levensgevaarlijke actie op een onbewaakte spoorwegovergang in Geleen.

Die ging afgelopen december op slot nadat twee fietsers ternauwernood aan de dood waren ontsnapt. De hekken die zijn geplaatst houden echter niet iedereen tegen.

Zwaaien

Op nieuwe beelden, die vlak na het plaatsen van de hekken zijn gemaakt maar die vrijdag pas door ProRail naar buiten zijn gebracht, is te zien hoe een man en zijn hond toch het spoor oversteken. De man klimt langs de hekken, terwijl een trein aan komt stormen. Aan de andere kant moet hij zijn hondje optillen om het aan de andere kant neer te zetten om vervolgens zelf over het hek te klimmen. Tijdens zijn actie zwaait de man ook nog even naar de camera.

Lees ook: Emoties bij afsluiten spoorwegovergang Geleen

Volgens ProRail kan de man een flinke boete krijgen voor spoorlopen. Daar is namelijk sprake van nu het geen officiële overweg meer is. Spoorlopen kan een boete van 140 euro opleveren.

Ternauwernood

De overgang aan de Raadskuilderweg kwam vorig jaar in het nieuws na twee spectaculaire filmpjes van twee bijna-ongevallen. Op de beelden is te zien hoe de fietsers ternauwernood ontsnappen aan een wellicht fatale botsing met een intercity. Na het eerste incident besloot ProRail de overgang te sluiten.

Lees ook: Tiener die op spoor aan de dood ontsnapte: ‘Ik dacht: dit gebeurt mij nooit’

Voor fietsers en voetgangers is een omleidingsroute. Ze zullen langere tijd een omweg moeten maken, want de bouw van een tunnel onder het spoor door is gepland in 2020 en 2021.