Cadansky en Musac geven duoconcert in Salviuskerkje

Print
Cadansky en Musac geven duoconcert in Salviuskerkje

Musac in het Salviuskerkje, een vertrouwd beeld. Afbeelding: Jan Busselen

Limbricht -

Ensemble Musac treedt 24 februari vanaf 15.00 uur op in het Salviuskerkje. Gastensemble is het Belgische Cadansky. Het wordt een gepassioneerd duoconcert waarmee Musac een mooie traditie van samenwerking met bevriende volksmuziekensembles voortzet.

De muziek van het Belgische ensemble Cadansky is niet onder één noemer te vangen. Zij gaan uit van de mooie visie dat muziek ontmoeting is tussen mensen, culturen, visies en voorkeuren. Hun stijl is een mix van lokale folk en wereldmuziek. Geworteld in een rijke traditie en toch eigentijds. De musici spelen vanuit een intuïtieve beleving en maken eigenwijze arrangementen. Hun muziek is dansmuziek, maar ook luistermuziek. Tevens geschikt voor schoolvoorstellingen. Natuurlijk zijn ze avontuurlijk, geïnteresseerd in spannende projecten en nieuwe uitdagingen. Cadansky heeft een unieke sound met doedelzak, fluiten, klarinet, draailier, accordeon, viool en gitaar. De musici zijn: Jeroen Vanesser, Bert Appermont, Elsje Peeters en Lander Frans.

Musac bestaat uit een trio fervente liefhebbers van tradionele Franse volks(dans)muziek. Zij zijn vaak te beluisteren en te bekijken op Bruegheliaanse- en kasteelfeesten, tijdens muzikale intermezzi, bij tentoonstellingen en vooral ook op folkballs. Met authentieke instrumenten als de doedelzak, de draailier en de nyckelharpa, tevens de accordeon en de fluit, vertolken ze de zogeheten ‘bourdon-muziek’, muziek gebaseerd op instrumenten die hun melodieën bouwen op een constant klinkende bourdontoon. Will van de Bool, Hans Schmitz en Huub Suijkerbuijk zijn de musici. Reserveren aanbevolen via: salviuskerkje@gmail.com