Defensie Fortuna krijgt weer spek op de ribben

Print
Defensie Fortuna krijgt weer spek op de ribben

José Rodriguez (links) en Kai Heerings keren terug bij Fortuna. Afbeelding: Joep Leenen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Aan de vooravond van de thuiswedstrijd tegen Heerenveen (zaterdag 19.45 uur) krijgt de verdediging van Fortuna Sittard eindelijk weer wat spek op de ribben.

Calvin Mac-Intosch, die deze week een contract kreeg, zit direct bij de wedstrijdselectie. Kai Heerings is hersteld van zijn blessure en José Rodriguez keert terug van een schorsing.

Fortuna kan na een periode van blessures en schorsingen een ruimer defensief reservoir goed gebruiken. De Sittardenaren moesten na de winterstop een karrenvracht aan doelpunten incasseren, met het 6-0 pak slaag vorige week tegen Heracles als dieptepunt. Die wedstrijd is met de groep goed besproken, zegt assistent-coach Kevin Hofland, en daarna is het vizier meteen gericht op Heerenveen. ,,We balen van dat verlies, met die cijfers. We hebben iets goed te maken.”

Volgens Hofland is de technische staf van Fortuna er nog niet uit wat de opstelling betreft, maar hij maakt duidelijk blij te zijn met aanwinst Mac-Intosch. ,,Het is een jongen met veel ervaring. Bovendien ook een leiderstype. Dat is fijn in een groep met de nodige jonge spelers.”

Branislav Ninaj en Finn Stokkers, die beiden last hebben van een slepende blessure, ontbreken opnieuw in de selectie van Fortuna.

Vermoedelijke opstelling: Koşelev; Ciranni, Mac-Intosch, Rodríguez, Pinto, Balić, Diemers,Smeets; Semedo, Novakovich, Lamprou.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot aflevering 26. Video: De Limburger