TAIPEI

Grote karaokefusie in Taiwan

Print
Grote karaokefusie in Taiwan

Afbeelding: ANP

Een grote fusie schudt de Taiwanese karaokewereld op. Volgens uitbater van karaokebars Cashbox Partyworld zit er wel muziek in een samenwerking met branchegenoot Holiday Entertainment.

Beide partijen hadden al een belang in elkaar.

Net als in veel andere landen is karaoke in Taiwan een populair tijdverdrijf. Cashbox Partyworld heeft zestien karaokecentra in grote Taiwanese steden. Daar kunnen klanten een eigen kamer huren waar ze alleen of met een groep vrienden met liedjes kunnen meezingen. Holiday Entertainment heeft 52 karaokebars en zit ook in kleinere Taiwanese steden.

Gezamenlijk hebben de bedrijven een fors marktaandeel in het Aziatische land. Een eerdere poging van de twee bedrijven om samen te gaan, in 2007, werd dan ook tegengehouden door de toezichthouder. Die moet zich ook nu buigen over de fusieplannen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen