Jensen helpt Roda in extremis aan puntje bij Jong PSV

Print
Jensen helpt Roda in extremis aan puntje bij Jong PSV

Richard Jensen (no. 4) viert zijn doelpunt. Afbeelding: Pro Shots

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC heeft vrijdagavond op de valreep een resultaat weggekaapt bij Jong PSV.

Lange tijd leek de ploeg van Robert Molenaar af te stevenen op een nederlaag, maar in de laatste seconden van de blessuretijd schoot verdediger Richard Jensen de gelijkmaker binnen: 2-2.

Kalm
Roda kwam na veertig werkelijk slaapverwekkende minuten uit het niets op voorsprong. Het doelpunt kwam er met hulp van scheidsrechter Joey Kooij. Die wees resoluut naar de stip toen Gyliano van Velzen ging liggen na een duel in het strafschopgebied. Mario Engels, tot dat moment amper in het spel voorgekomen, bleef ijzig kalm en schoot raak: 1-0.  

Ihattaren
Na rust bracht Jong PSV met Sadilek en Ihattaren twee versterkingen in de ploeg. Die laatste liet zich direct geleden. Na vijf minuten in de tweede helft schoot Ihattaren, die de laatste weken ook van zich doet spreken bij het ‘grote’ PSV, op prachtige wijze raak: 1-1. Een kwartier later liet de aanvaller zich nogmaals gelden, ditmaal met een assist. Zijn haarscherpe vrije trap hoefde door Aboukhlal alleen maar lichtjes met het hoofd te worden getoucheerd: 2-1.

Roda zette met een paar minuten op de klok nog een slotoffensief in. Al te veel gevaar leverde dat niet op, tot de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Na een scrimmage uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van verdediger Richard Jensen, die hard binnenschoot: 2-2.  

Kijk hier naar de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger