MVV op gelijke hoogte met Roda na vijfde zege op rij

Print
MVV op gelijke hoogte met Roda na vijfde zege op rij

De spelers van MVV vieren de openingstreffer van Van den Hurk. Afbeelding: Orange Pictures

Maastricht / Itteren - MVV heeft vrijdagavond de vijfde zege op rij behaald. In Den Bosch werd het 1-2.

Door dit resultaat kwamen de Maastrichtenaren op gelijke hoogte met Roda op de ranglijst en doen ze nog volop mee in de strijd om de periodetitel.

MVV scoorde binnen drie minuten al de eerste treffer tegen FC Den Bosch, de nummer twee in de rangschikking. Via de linkerkant bereikte Joeri Schroijen met een strakke voorzet Anthony van den Hurk, die goed de ruimte opzocht. De spits van MVV hoefde alleen maar binnen te tikken: 0-1.

Den Bosch drong vervolgens aan en kwam snel dichtbij de gelijkmaker. Rauno Sappinen kopte na zes minuten op de lat. In de 36ste minuut moest Luuk Koopmans tot het uiterste gaan bij een hard schot van Stefano Beltrame.

Maar het was uiteindelijk niet een speler van de thuisploeg die scoorde. Dimitri Lavalée kopte na 53 minuten bij een verdedigende actie de bal achter de eigen doelman. Twee minuten later schoot de thuisploeg op de paal.

MVV bracht en Bosch vervolgens de genadeklap toe. Het was een kopie van de eerste treffer van de avond. Opnieuw was Joeri Schroijen de aangever en weer tikte Van den Hurk de bal binnen: 1-2.

Kijk hier naar de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: