Nederlaag VVV bijzaak op inktzwarte avond

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - De uitslag van VVV-Heracles was vrijdagavond bijzaak 0-1. VVV-verdediger Jerold Promes raakte in de beginfase ernstig geblesseerd en moest per ambulance worden afgevoerd waardoor het eredivisieduel bijna een half uur stillag.

Na zeven minuten spelen sloeg het noodlot voor VVV-verdediger Jerold Promes toe. Hij raakte zwaar geblesseerd doordat hij bij het wegwerken van de bal verkeerd neerkwam en zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie.

Lees ook: VVV-Heracles stilgelegd: ambulance moet VVV-speler Promes afvoeren

In eerste instantie kreeg Joey Konings, die inkwam op Promes, geel. Deze kaart was onterecht, want uit de beelden bleek later dat Promes niet werd geraakt door de speler van Heracles, maar ongelukkig terecht was gekomen. De Amsterdammer schreeuwde het uit van de pijn.

Ambulance
Het was wachten op de ambulance die zich door de sterk verouderde Koel in alle bochten moest wringen om bij de plek des onheils te geraken. Uiteindelijk lag het duel 25 minuten stil en werden de spelers zelfs naar binnen gestuurd. Na de hervatting had VVV ondanks de trieste omstandigheden het betere van het spel. De beste kans was op slag van rust voor Patrick Joosten die na een listige voetbeweging de bal rakelings naast schoot.
In de tweede helft bleef de thuisploeg de betere partij, maar wist het de trekker niet over te halen.

Het was Heracles dat uiteindelijk met de overwinning er van door ging toen Nils Röseler Lerin Duarte licht toucheerde en Blank naar de stip wees. Mohammed Osman schoot weergaloos raak vanaf elfmeter. Daarmee eindigde de avond zoals deze begon: in mineur.

Steijn baalt van ‘caravan’
VVV-trainer Maurice Steijn baalde na afloop van de verloren wedstrijd tegen Heracles van het optreden van de VAR en liet zich daar meerdere malen zeer laatdunkend over uit vanwege het niet geven van een strafschop.

,,Ik weet niet wat ze daar in die caravan in Zeist doen. Hoe heet ie? Meneer Van de Graaf? Die keek gewoon de andere kant op toen Christian Kum werd neergehaald’’, aldus Steijn na afloop. ,,Naast de ernstige blessure voor Jerold Promes maakt dit het nog triester.’’ 

Kijk hier naar de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: