UITSPRAAK

Otto krijgt gelijk van Hoge Raad: geen miljoenenboete

Print
Otto krijgt gelijk van Hoge Raad: geen miljoenenboete

Directievoorzitter Frank van Gool van Otto Work Force in Venray. Afbeelding: Lé Giesen

Venray -

De Hoge Raad heeft een langslepend conflict tussen de Belastingdienst en Otto Work Force in Venray in het voordeel van de internationale uitzender beslecht. Otto heeft geen regels overtreden. Een naheffing van de Belastingdienst van 14,7 miljoen euro is hiermee van de baan.

De discussie spitst zich toe op een verschil van inzicht tussen Otto Work Force en de Belastingdienst over de WVA, een overheidsregeling - geldig tussen 2008 en 2011 - om scholing van medewerkers fiscaal aantrekkelijk te maken. Volgens de Belastingdienst is die scholing door Otto ten onrechte opgevoerd. Het bedrijf kreeg medio 2013 een naheffing van 14,7 miljoen euro aan de broek.

Het gerechtshof in Den Bosch besliste eind 2017 al dat deze naheffing onterecht was: Otto kon voldoende aantonen dat het onderwijs heeft plaatsgevonden volgens de regels. De Staatssecretaris van Financiën is tegen deze beslissing in cassatie gegaan. De Hoge Raad verklaarde het beroep tegen die uitspraak gisteren ongegrond.

Directievoorzitter Frank van Gool van Otto is „blij dat wij deze slepende zaak nu definitief positief kunnen afsluiten.” Hij verklaart: „Wij hebben altijd de overtuiging gehad dat wij niets onrechtmatigs hebben gedaan.”

Het Venrayse Otto Work Force is een internationale arbeidsbemiddelaar met ruim 22.000 flexmedewerkers, die actief zijn in voornamelijk Nederland, Duitsland en Polen. Sinds het voorjaar van 2018 heeft de Japanse uitzendgroep Outsourcing Inc. een meerderheidsbelang van 51 procent in het bedrijf.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen