Koninklijke Harmonie St. Martinus Opgrimbie geeft concert als voorbereiding op Belgische kampioenschap

Print
Koninklijke Harmonie St. Martinus Opgrimbie geeft concert als voorbereiding op Belgische kampioenschap
Margraten -

Koninklijke Harmonie St. Martinus Opgrimbie en Harmonie Concordia Margraten geven op zaterdag 23 februari een concertavond in gemeenschapshuis Oos Heim in Margraten.

De Koninklijke Harmonie St. Martinus Opgrimbie staat onder leiding van Dieter Boffé, harmonie Concordia Margraten werkt samen met harmonie St. Rosa Sibbe onder leiding van Jos Dobbelstein.

De concertavond wordt gehouden als voorbereiding op het open Belgische kampioenschap voor harmonieorkesten waaraan de Koninklijke Harmonie St. Martinus Opgrimbie op zondag 17 maart deelneemt.

De concertavond wordt om 19.30 uur geopend door St. Martinus. Zij brengen hun concoursprogramma ten gehore. Het inspeelwerk is Xerxes van John Mackey. Daarna volgt als verplicht werk The Garden of Earthly Delights van Klaas Coulembier. Het keuzewerk is Ravana van Pimpanit Karoonyavanich. Opgrimbie besluit haar optreden met twee uitsmijters: Der Lustige Bua van Mnozil Brass /William Brighton en Castaldo-Nova van Rudolf Novacek /Karel Belohoubek.

Na de pauze is het podium voor Concordia in samenwerking met St. Rosa. Het orkest maakt een muzikale wereldreis; het programma gaat van western filmmuziek via Caribisch carnaval naar het Wenen van 1900 en het Parijs van de jaren dertig.

De toegang bij dit concert is gratis, een vrije gave wordt op prijs gesteld.