Filmavond in Valkenburg over alledaagse thema’s

Print
Filmavond in Valkenburg over alledaagse thema’s

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De Protestantse gemeenschap Maas-Heuvelland vertoont donderdag 28 februari de film ‘The Farewell Party’ in de Kloosterkerk in Valkenburg. De films die worden vertoond gaan over alledaagse thema’s en situaties en geven stof tot reflectie en gesprek.

De ‘The Farewell Party’ gaat over een groep vrienden die in een Israëlitisch bejaardentehuis een doe-het-zelf-euthanasie-machine bouwen met het doel om hun vriend, die een terminale ziekte heeft, te helpen. Oprecht betrokken maar soms ook onbeholpen. Het ethisch en emotionele dilemma groeit als er van medebewoners meer verzoeken binnenkomen en de vraag om hulp bij het sterven steeds dichter bij hun zelf komt. Door dicht op de huid te filmen wordt dit dilemma waar de groep vrienden zich mee geconfronteerd weet, voor de kijker invoelbaar.

Na afloop van de film is er gelegenheid om de film met elkaar na te bespreken met een hapje en drankje. De film wordt vertoond in de Kloosterkerk aan de Oosterweg 1 in Valkenburg. De film begint om 19.00 uur, de entree is 5 euro.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →