Vier generaties door geboorte Jolie

Print
Vier generaties door geboorte Jolie

Een trotse overgrootmoeder Finie met baby Jolie op de schoot. Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Jolie Hirsch is geboren op 8 november 2018. Daardoor is sprake van vier generaties.

De dames Zagorec zijn hier heel trots op en willen dat aan iedereen laten weten. De gelukkige 29-jarige moeder Jana, de 84- jarige overgrootmoeder Finie met baby Jolie en de 61-jarige oma Mia poseren dan ook met veel plezier op de zitbank.

Joere Tien

Overgrootmoeder Finie Zagorec-Daemen werd op 19 januari 1935 geboren en is opgegroeid aan het Gulperplein in Kerkrade. Het markante dorpsfiguur ‘Joere Tien’ was haar oma. In 1957 is Finie gehuwd met de toen 27-jarige Sloveense bovengrondse mijnwerker Willibald Zagorec.

Dolblij

Op 9 december 1957 werd Mia geboren. Daarna is het gezin Zagorec naar Nieuwenhagen - gemeente Landgraaf - verhuisd. 13 jaar geleden is de man van Finie overleden. Ze woont nog steeds in Nieuwenhagen. Jana Zagorec is op 25 februari 1990 geboren in Geilenkirchen; haar dochtertje Jolie Hirsch zag het levenslicht in het geboortecentrum van Zuyderland. Overgrootmoeder Finie laat weten dat ze dolblij was toen ze van Jana had vernomen dat ze deel uitmaakt van de vier generaties. “Dat ik dat nog mag meemaken is toch geweldig. Het is een gebeurtenis die in deze tijd nog maar zelden voorkomt. Deze generatie wacht meestal tot dertig jaar voordat ze kinderen krijgen. Jana is 29 jaar en als ze nog zes jaar had gewacht, dan was ik 90 jaar. Of ik die ooit zal worden is ook maar de vraag”, zegt Finie met een knipoogje.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje