Hoe verder met burgerparticipatie in Roermond?

Print
Hoe verder met burgerparticipatie in Roermond?

Burgerparticipatie kan diverse vormen aannemen. Bijvoorbeeld het gemeentegroen mee onderhouden. Afbeelding: Jeroen Kuit

Roermond / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Hoe zetten we de volgende stap naar burgerparticipatie? Dat is het motto van een debat dat maandag 25 januari in Roermond plaatsvindt op instigatie van de stichting Ruimte.

De avond is het vervolg op een eerdere discussie die door de Stichting Ruimte, hoeder van het cultureel erfgoed en de inrichting van de openbare ruimte, is geëntameerd. Destijds werd ervoor gepleit dat de gemeente burgerparticipatie vorm zou geven in samenspraak met burgers en wijk- en dorpsraden. Dat pleidooi is ook deels opgenomen in het coalitieprogramma, maar daarna bleef het „toch wat stilletjes van de kant van de gemeente”, concludeert ‘Ruimte’.

Vandaar dat de stichting de discussie weer vlot wil trekken. Diverse dorps- en wijkraden hebben zich evenals wethouder Marianne Smitsmans al aangemeld voor de avond die plaatsvindt in gemeenschapshuis de Velderie aan de Prins Bernardstraat.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje