Verbouwing Hofferkeukens Thorn gestart

Print
Verbouwing Hofferkeukens Thorn gestart

Hofferkeukens in Thorn. Afbeelding: John Peters

Thorn -

Met een vertraging van een paar maanden is de verbouwing van de Hofferkeukens in Thorn onlangs gestart.

Initiatiefnemer Theo Linssen meldt dat de benodigde vergunningen inmiddels zijn afgegeven. Eind vorig jaar trok Linssen aan de bel toen een vergunning vanuit de MER, het ambtelijk samenwerkingsverband van Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen, op zich liet wachten. Linssen wist in een gesprek de lucht te klaren waarna de vergunning voor het plan verstrekt kon worden. „Ik ben blij dat we onderweg zijn”, vertelt Linssen. „Het halfjaar vertraging houdt helaas voor mij wel in dat de bouwkosten hoger uitvallen.”

Restaurant

Het plan omvat de rijksmonumentale Hofferkeukens en Pottenhuisjes in Thorn. Ook het buitenpodium De Abdijhof is in de plannen betrokken. In de eerste fase wordt Hofferkeukens gerestaureerd en verbouwd. Op de begane grond komt een restaurant. Op de eerste etage liggen vier appartementen waarvan drie worden omgebouwd tot hotelappartementen. De resterende kamer wordt bij het restaurant betrokken en dient als opslagruimte. Van de drie Pottenhuisjes staan er twee leeg. Ook deze worden omgebouwd tot hotelappartementen. Het derde huisje is nog bewoond en dat blijft volgens de initiatiefnemer ook zo.

Stichting

Het buitenpodium blijft eigendom van de gemeente, de faciliteiten worden door Linssen onder handen genomen. Beide partijen richten een stichting op die het buitenpodium gaat beheren. Voorzitter wordt Thornenaar Peter Bokken die dezelfde functie bekleedt bij cultuurstichting Torna Cultura.