Klonetrekke met kleurrijk programma op de Markt

Print
Klonetrekke met kleurrijk programma op de Markt

Lang leve de klone… Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven -

Het Klonetrekke i Kirchrao start carvalsdinsdag 5 maart vanaf 13.00 uur in de wijken rondom het centrum. Dit jaar nemen meer dan twintig kroegen deel aan dit feest.

De Eresjtenger Veldmüsjer hebben de organisatie in handen in de wijken Chèvremont en Oes de Moas tekent voor de organisatie in Bleijerheide/Nulland. Zij trekken met sjpaskapel ‘jemuutlieg’ langs de horeca richting de Markt. De Raad van Elf trekt - samen met stadsprins Rob II en de prinsenkapel - ook weer door de stad. Alle klone komen rond 17.00 uur samen op de Markt, waar Sjun Jek vanaf 14.00 tot 23.00 uur voor een bont en kleurrijk programma zorgt. Dit jaar staat 5 dagen lang (vanaf vrijdag vóór carnaval) een tent op de markt, die onderdak biedt aan duizenden carnavalisten. Dit initiatief van Sjun Jek wordt ondersteund door de KVV en de Gemeente Kerkrade.

Markt

Vanaf 14.00 uur zal het publiek op de Markt getrakteerd worden op optredens van artiesten van Kerkraadse en Limburgse bodem. Tussen 17.15 en 18.15 uur staan de klonegroepen in de schijnwerpers; groot en klein, serieus of ‘jek’ en jong en oud krijgen dan de kans zich op de Markt te presenteren.

Artiesten zoals Wir sind Spitze, Domm en Döol, de Legata’s, de Sjtèchneelsjer, Wiesse Sjwaam, Wiesnhammer, Jo Smeets en Danny Pouwels treden op de Markt in Kerkrade op.

Rond de klok van 23.15 uur zal het podium en de Markt de plek zijn waar stadsprins Rob II afscheid gaat nemen van zijn ‘narrenvolk’. De presentatie is in handen van Max II en Raoul I.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →