R. Kelly geeft zichzelf aan bij politie

Print
R. Kelly geeft zichzelf aan bij politie

Afbeelding: EPA

De Amerikaanse artiest R. Kelly heeft zichzelf aangegeven bij de politie in Chicago, zo meldt CNN. Direct nadat hij zich had gemeld bij het politiebureau werd hij in de boeien geslagen.

R. Kelly is officieel aangeklaagd in tien gevallen van seksueel misbruik. Een rechter in Cook County had een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. De zaak tegen de zanger gaat volgens lokale media op 8 maart van start.

De advocaat van R. Kelly (52) zei bij de arrestatie dat zijn cliënt onschuldig is. ,,Ik denk dat de vrouwen liegen.”

Ontoelaatbaar gedrag

Donderdag kwam naar buiten dat twee nieuwe vrouwen R. Kelly hadden beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag. De zanger ligt al jaren onder vuur vanwege het vermeende misbruik van vrouwen en minderjarige meisjes. Vorig jaar gingen er verhalen de ronde dat hij er een sekssekte op na zou houden, waarin vrouwen onder dwang zitten zonder enig contact met de buitenwereld.

Begin dit jaar laaide de storm rond R. Kelly weer op vanwege het verschijnen van de documentaire Surviving R. Kelly, waarin verschillende vrouwen hem beschuldigen van misbruik.

De aanklager in Cook County kondigde aan dat Kelly zaterdag zal worden voorgeleid. De zanger hoort dan of hij op borgtocht vrij mag komen. Hij riskeert drie tot zeven jaar voor elk van de beschuldigingen, aldus justitie.