Lange wachtrijen bij Intertoys in Limburg; storing bij het inleveren van cadeaubonnen

Print
Lange wachtrijen bij Intertoys in Limburg; storing bij het inleveren van cadeaubonnen

Afbeelding: Annemiek Mommers

Bij veel winkels van Intertoys in Limburg staan zaterdag lange wachtrijen. Klanten kunnen tot en met zondag hun cadeaukaarten inleveren, maar vanwege een storing in het cadeaubonnensysteem bij de failliete speelgoedwinkel lukt dat niet.

In onder andere Geleen en Landgraaf loopt de wachttijd op tot meer dan driekwartier. Veel mensen dachten nog snel even hun tegoedbonnen op te maken op zaterdag. Bij aankomst bij de kassa krijgen klanten echter te horen dat afrekenen met de cadeaukaart niet mogelijk is. Ook online lukt het veel mensen niet om de bonnen in te leveren.

Ook elders in het land staan bij winkels van Intertoys lange wachtrijen. Volgens een woordvoerder van de speelgoedketen zijn de meeste kaarten wel ingeleverd. ,,Het gaat heel hard.” Vrijdag liet de keten nog weten dat er nog tienduizenden kaarten in omloop waren met daarop in totaal zo’n 1 miljoen euro. Volgens een zegsman zou de storing inmiddels verholpen zijn. ,,Alles functioneert nu weer. Mensen kunnen de bonnen gewoon in de winkel inleveren of online.”

Afgelopen week ging speelgoedwinkelketen Intertoys failliet. De winkels van Intertoys blijven voorlopig open, vooral om de kans op een doorstart of een gedeeltelijke doorstart te vergroten.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje