Evert Thielen

Unicum: Limburgs Museum met carnaval open

Print
Unicum: Limburgs Museum met carnaval open

Vanwege de grote belangstelling voor het kunstenaarsjubileum van Evert Thielen is het Limburgs Museum met carnaval open.

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Voor het eerst in zijn bestaan is het Limburgs Museum met carnaval op zondag en dinsdag open. Aanleiding is de grote belangstelling voor de tentoonstelling over Evert Thielen.

Het museum eert de in Venlo geboren schilder met de expositie ‘50 Jaar Thielen - De ogen van de meester’. Alleen de eerste week trok de expo al meer dan 2500 bezoekers, aldus een woordvoerster van het museum. Als gevolg van de aandacht die Ivo Niehe vrijdag aan de tentoonstelling schonk in zijn programma op NPO 1, verwacht het Limburgs Museum de komende tijd extra toeloop.

Het museum is met carnaval op zondag en dinsdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. „Voor bezoekers van buiten de provincie is dit een kans om behalve onze vastelaovend ook andere Limburgse cultuur te ervaren”, zegt directeur Rob Schmitz.

Op zaterdag voor carnaval is het museum gesloten, omdat het vanwege de Boétegewoëne Boétezitting lastig te bereiken is. Op maandag is het museum altijd gesloten.