Als de spits ook prins Carnaval is, wie maakt dan de doelpunten?

Print
Als de spits ook prins Carnaval is, wie maakt dan de doelpunten?

Afbeelding: De Kuutebieters

Ulestraten - Zijn teamgenoten hadden niet gedacht dat het er ooit nog van zou komen: Dave Hensen (36), prins van De Kuutebieters in Ulestraten. Hij was vaak topkandidaat, maar werd het nooit.

Tot dit jaar. En dat zorgt voor een dubbel gevoel. De gevierde goalgetter van RKUVC moet een aantal wedstrijden laten schieten.

„Ik zou er zes missen in mijn periode als prins, maar het valt mee. Drie wedstrijden werden afgelast door het slechte weer en voor de topper tegen SVM werd het programma bij de carnavalsvereniging wat aangepast, zodat ik gewoon mee kon doen. Alleen de duels van afgelopen zondag en komend weekend moet ik aan me voorbij laten gaan”, vertelt Hensen, wiens vrouw Marloes als prinses niet van zijn zijde wijkt.

Duitse avond
Tot zijn genoegen ziet de RKUVC-aanvaller dat zijn elftal zich prima manifesteert zonder de goaltjesdief. „Mijn doelpunten worden nog niet gemist inderdaad. Maar daar was ik ook niet bang voor. Ik ben van redelijke meerwaarde voor het elftal, maar er lopen genoeg jongens rond die zichzelf kunnen redden.”

De ploeg uit Ulestraten is vastberaden naar de vierde klasse te promoveren dit seizoen. Om dat te bewerkstelligen werd na een paar wedstrijden zelfs de trainer vervangen. Hensen is al begin september gevraagd prins te worden.

„Misschien dat ik er iets langer over had moeten nadenken als ze pas afgelopen januari waren gekomen. Ik ben nog van de generatie die veel rekening houdt met het voetbal. Het was ook even wennen dat ik de Duitse avond afgelopen zaterdag stevig kon vieren als prins. Normaal zou ik toch wat eerder naar huis gaan vanwege de wedstrijd op zondag.”

Receptie
Terwijl zijn team Armada versloeg, schudde Hensen zijn collega-prins in Schimmert de hand op diens receptie. Daarna was hij present bij de LVK-matinee in eigen dorp. Als het interview met deze krant is afgerond, wacht de seniorenzitting. En zondag, RKUVC treft dan Urmondia, maakt Hensen een rondgang langs de zieken in zijn woonplaats. „Dat neemt twee hele dagen in beslag, maar het is misschien wel de belangrijkste activiteit. Door omstandigheden kunnen deze mensen geen carnaval vieren, dus gaan wij op bezoek. Het is visite met een lach en een traan.”

Roes
Het hoogtepunt voor Hensen vindt plaats in een voetballoos weekend. Op 3 maart trekt de ‘grote optocht’ door Ulestraten. De prinsenwagen - elke pakweg vijf jaar ververst - heeft Hensen al gezien. Gek genoeg werkte hij er zelf niet aan mee. „Normaal wel, maar drie jaar geleden - toen de huidige wagen werd gebouwd - kon ik niet helpen.”

In zijn bedrijf (Machinehandel Hensen) worden de wagens gebouwd van de jeugdprins en die van zijn eigen vriendengroep ‘Familie Doorrein’. Tijdens zijn werk kost het hem soms moeite het bijklussen te staken. Nu heeft hij echter helemaal geen tijd om te bouwen. Het programma is overvol. Sleuteloverdracht, open podium, schoolcarnaval, kinderoptocht…

Tot en met het haringbijten op aswoensdag is Hensen onder de pannen. Om vervolgens die andere hobby weer op te pakken. „Donderdags sta ik weer op het trainingsveld hoor. En die zondag IBC’03 thuis. Of ik mijn roes dan heb uitgeslapen? Hoewel carnaval als prins intenser is, maak ik me daar geen zorgen over.”