Fortuna zwaar in de problemen na onnodige nederlaag

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna heeft zaterdagavond een pijnlijke en onnodige thuisnederlaag geleden tegen Heerenveen. Na een prima eerste helft donderde de ploeg na de 2-2 als een kaartenhuis in elkaar: 2-4.

De gevreesde zestiende plek komt daardoor ineens snel in zicht.

Fortuna begon ijzersterk in eigen huis. Andrija Novakovich had de 1-0 voor het inschieten, maar treuzelde. Een paar minuten liet - wie anders - Lazaros Lamprou maar weer eens zien hoe het moest. Met links liet hij Warner Hahn kansloos. Even later was het Lisandro Semedo die de 2-0 kon binnen schuiven. De Portugees faalde echter jammerlijk.

De 2-0 kwam er alsnog. Lamprou en Mica Pinto kwamen over de linkerkant door, Semedo liet de bal nog onder zijn voeten glippen, Mark Diemers was meedogenlozer en vergrootte de marge voor de Sittardenaren.

Rood

Tot aan de blessuretijd van de eerste helft was er vervolgens niets aan de hand. Toen ging het alsnog gruwelijk mis. José Rodriguez meende een doeltrap te versieren maar kreeg een corner - en geel voor protesteren - tegen. Uit die corner viel de 2-1.

Na rust kwam Fortuna aanvankelijk niet in de problemen maar nadat Van Bergen uit het niets 2-2 maakte ging het van kwaad tot erger. Rodriguez veroorzaakte dom een penalty en kreeg een directe rode kaart. Sam Lammers wist vanaf elf meter te scoren en besliste het duel even later met zijn tweede van de avond: 4-2. Fortuna in de rouw en degradatiezorgen achterlatend.

Vlak voor tijd leek de thuisclub zelf ook een strafschop te krijgen toen Novakovich onderuit ging. Scheidsrechter Pol van Boekel kende de penalty eerst ook toe, maar kwam terug op die beslissing na ingrijpen van de VAR.

Kijk hier naar de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot aflevering 26. Video: De Limburger