Hollywood maakt zich op voor uitreiking van Oscars

Print
Hollywood maakt zich op voor uitreiking van Oscars

Bradley Cooper en Lady Gaga in een scene van de film A Star is Born. Afbeelding: AP

Hollywood maakt zich op voor de uitreiking van de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld. De beeldjes worden in de nacht van zondag op maandag voor de 91e keer uitgereikt in meer dan twintig categorieën.

De meeste nominaties gingen naar de historische komedie The Favourite, het melancholieke epos Roma (beiden tien nominaties) en het muzikale drama A Star is Born (acht nominaties). Er maken dit jaar geen Nederlanders kans op beeldjes.

Gedoodverfd

De kans lijkt groot dat de film Green Book, over de vriendschap tussen een donkere pianist en zijn racistische blanke chauffeur, de prijs voor beste film van het jaar gaat krijgen. De gedoodverfde winnaar van de Oscar voor beste acteur is Christian Bale. Hij speelt de rol van vicepresident Dick Cheney in de satire Vice. De prijs voor beste actrice gaat hoogstwaarschijnlijk naar Glenn Close, voor haar rol in The Wife als vrouw van een Nobelprijswinnende schrijver die zichzelf haar hele leven heeft weggecijferd.

Lees ook: Deze keer moet het Oscargala deugen

Voor het eerst maken streamingdienst Netflix en zender National Geographic ook kans op beeldjes. Netflix met Roma. National Geographic met de documentaire Free Solo over freeclimber Alex Honnold. De uitreiking van de Oscars is te volgen bij Net5. (anp)

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →