Calvin Mac-Intosch geniet van terugkeer in de eredivisie

Print
Calvin Mac-Intosch geniet van terugkeer in de eredivisie

Calvin Mac-Intosch ontwijkt een tackle. Afbeelding: VI Images

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Op het ijs van Thialf gingen zaterdag minder mensen onderuit dan op de grasmat van Fortuna. Bij die laatste groep ook Calvin Mac-Intosch. Al herstelde hij zich snel.

Mac-Intosch maakte zijn debuut tegen Heerenveen, maar kreeg aanvankelijk vooral de lachers op zijn hand door twee keer weg te glijden op het moment dat hij in actie moest komen. Dat lachen verstomde al snel toen Mac-Intosch met zo ongeveer zijn eerste balcontact Lazaros Lamprou de 1-0 liet maken. „Mijn eerste bal was meteen een assist. Dat helpt dan wel, zeker als je in het begin meteen twee keer zo uitglijdt.”

Lees ook: Fortuna zwaar in de problemen na onnodige nederlaag

Terug in eredivisie

Het debuut voor Fortuna Sittard kwam al verrassend snel. Ondanks de nederlaag had hij er persoonlijk van genoten. „Het was lekker om terug te zijn in de eredivisie. Ik train nu een weekje mee en er zijn wat problemen in de achterhoede. Daarom mocht ik meteen beginnen”, was hij bescheiden.

Lees ook: Twijfel slaat toe bij Van Boekel: ‘Het is een mindfuck voor dat VAR-scherm’

De rechtsback van dienst mocht meteen 90 minuten blijven staan en dat ging best prima zo zonder wedstrijdritme. „Als verdediger kun je een beetje doseren. Als je er echt doorheen zit, doe je even wat minder mee in de aanval.” Toch stoomde Mac-Intosch ergens halverwege de tweede helft nog een keer volle bak mee op aan de rechterkant. Lachend: „Moet zeggen daarna was ik ook echt wel kapot.”

Kijk hier naar de nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot aflevering 26. Video: De Limburger