Intertoys: ook deze zondag kans op problemen met cadeaubonnen

Print
Intertoys: ook deze zondag kans op problemen met cadeaubonnen

Afbeelding: ANP

Het is niet uitgesloten dat er deze zondag opnieuw problemen ontstaan bij het inwisselen van cadeaubonnen van Intertoys. Dat laat een woordvoerder van de speelgoedketen weten.

Zaterdag werden winkels geplaagd door een computerstoring waardoor lange rijen ontstonden. Zondag is de laatste dag dat tegoed op de kaarten kan worden verzilverd, omdat het bedrijf faillissement heeft aangevraagd.

Overbelast

Zaterdag meldde Intertoys dat de storing werd veroorzaakt door een DDoS-aanval, maar dat wordt nu weersproken. ,,KPN heeft ons verteld dat er sprake was van een overbelaste lijn en dat de cadeaukaarten daardoor niet verwerkt konden worden. Ik kan niet uitsluiten dat dit nu opnieuw gebeurt. We verwachten dat het ook deze dag druk kan worden.”

Lees ook: Lange wachtrijen bij Intertoys en storing bij inleveren van bonnen

Niet alle winkels van Intertoys openen zondag hun deuren. Hoeveel dat er wel zijn, is niet bekend. Klanten kunnen hun cadeaukaarttegoeden ook verzilveren via de website van Intertoys.

Intertoys: ook deze zondag kans op problemen met cadeaubonnen
Foto: ANP

Uitgescholden

Zaterdag leidde de storing tot vervelende taferelen in sommige winkels. In Zwolle en Wezep werd het personeel met speelgoed bekogeld en uitgescholden. In Amstelveen zou een Intertoys dicht zijn gegaan om veiligheidsredenen. Klanten zouden gedreigd hebben spullen uit de winkel te halen als ze de cadeaukaart niet konden inleveren. In de meeste winkels toonden klanten met cadeaukaarten wel alle begrip.

,,Er zijn incidenten geweest, hoewel we moeten benadrukken dat de meeste klanten beheerst en kalm hebben gereageerd op de situatie”, aldus de woordvoerder, die weet dat een winkel in Amstelveen de deuren dicht moest doen om veiligheidsredenen.

Lees ook: Op Intertoys-cadeaukaarten staat nog 1 miljoen euro uit

Hoeveel geld nog op openstaande kaarten staat, is niet bekend. Twee dagen geleden waren er nog tienduizenden in omloop met daarop in totaal zo’n 1 miljoen euro.