VVV: ‘Behandeling ernstig geblesseerde Promes ging volgens de regels’

Print
VVV: ‘Behandeling ernstig geblesseerde Promes ging volgens de regels’

Jerold Promes wordt behandeld. Links Chris Kum. Afbeelding: Pro Shots -Marcel van Dorst

VENLO -

De behandeling en het transport per ambulance van de zwaar aan zijn knie geblesseerd geraakte VVV-verdediger Jerold Promes afgelopen vrijdagavond tijdens VVV-Heracles (0-1) is volgens protocol verlopen.

Dat zegt VVV-directeur Marco Bogers. Wat die behandeling behelst en hoe Promes er op dit moment aan toe is, wordt door de club nog niet bekendgemaakt. Clubs zijn sinds januari van dit jaar gehouden aan aangescherpte privacyregels met betrekking tot de medische dossiers van spelers. Kort gezegd: Promes moet toestemming geven voor het naar buiten brengen van specifieke informatie.

De onfortuinlijke Promes mocht, vanwege een medische behandeling die nog op het veld is uitgevoerd, pas na twintig minuten per brancard naar de ambulance getild worden.

Lees ook: Tranen in De Koel na drama Promes

Rust bewaren

Bogers: ,,De aangescherpte regelgeving is één ding, we hebben als club ook besloten om voorlopig even de rust te bewaren rond Jerold. Iedereen bij de club is emotioneel door de gebeurtenissen. Maandag komen we wellicht met meer informatie, maar daar willen we uiteraard eerst nog met Jerold, clubarts Rolf Timmermans en fysiotherapeut Rinus Louwers over praten.’’

Lees ook: VVV’er Promes blijft dit weekeinde in het ziekenhuis

Bogers zegt dat behandeling en transport van Promes volgens de protocollen van de Veiligheidsregio Limburg-Noord zijn afgehandeld. ,,Ook clubarts Timmermans en fysiotherapeut Louwers zijn daar tevreden over. Ik begrijp dat het op het eerste oog lijkt dat een en ander lang heeft geduurd, maar zoals gezegd had dat te maken met de gekozen behandeling op het veld. Het is niet zo dat de ambulancezorg vertraagd was. Sterker nog, in De Koel kan de ambulance tot zowat op het veld rijden, waar die in andere stadions buiten moet blijven. De ambulance was via de rondweg in ons stadion meteen ter plaatse.’’

Bezoek

Volgens Bogers hebben technisch manager Stan Valckx en fysiotherapeut Louwers afgelopen zaterdag al een bezoek gebracht aan Promes in het ziekenhuis.

Promes raakte in de zesde minuut van het duel VVV – Heracles geblesseerd. Op het eerste oog leek Joey Konings van Heracles betrokken bij de situatie – hij kreeg zelfs geel van arbiter Erwin Blank – maar uit vertraagde beelden is gebleken dat Promes door zijn knie gaat zonder contact met Konings. De 34-jarige verdediger uit Amsterdam werkte de bal weg bij de zijlijn en ging bij de landing na die actie door zijn knie.

Kijk hier naar de nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot aflevering 26. Video: De Limburger