Intertoys XL in Roermond dicht na incidenten met boze klanten

Print
Intertoys XL in Roermond dicht na incidenten met boze klanten

Intertoys Geleen (archieffoto). Afbeelding: Annemiek Mommers

Roermond -

De vestiging van Intertoys XL in Roermond houdt deze zondag de deuren dicht. In de winkel in het Retailcenter aan de A73 waren zaterdag incidenten met boze klanten die hun cadeaukaarten niet konden verzilveren.

Dat leidde ertoe dat de winkel zaterdag eerder dichtging, blijkt uit Facebookberichten van werknemers en klanten. Ook de buren van de winkel bevestigen dat Intertoys een hectische zaterdag achter de rug heeft. De bedrijfsleiding zelf is niet te bereiken.

Laatste kans

Dit weekend was de laatste kans voor klanten om hun cadeaukaarten in te wisselen bij de failliet verklaarde speelgoedketen. In veel filialen was daarom sprake van topdrukte. Door overbelasting viel het elektronisch systeem uit waarmee de waarde van de kaarten ingelezen wordt in de kassa’s.

Sommige winkels weigerden de kaarten nog aan te nemen, andere filialen kozen voor een alternatieve manier van verwerken, waarbij de kaarten als het ware als ‘contant geld’ werden beschouwd, ook als de waarde niet onomstotelijk vast bleek te stellen. De combinatie van drukte en elektronische problemen zorgden voor lange rijen en chaos. In Roermond zou personeel zaterdag uitgescholden en geïntimideerd zijn. Ook zouden cadeaukaarten in hun gezicht zijn gesmeten.

Geen overzicht

De landelijk woordvoerder van Intertoys kon de problemen in Roermond niet bevestigen. ,,In de meeste winkels is het goed gegaan. In sommige winkels heeft het tot incidenten geleid, maar ik heb geen overzicht van waar het fout is gelopen.”

Lees ook: Intertoys: ook deze zondag kans op problemen met cadeaubonnen

Behalve boosheid bij klanten was er ook begrip voor de geplaagde medewerkers van de Intertoysfilialen. Zowel op de social media als in de winkels zelf. ,,Het personeel kan er ook niets aan doen. Je mag blij zijn dat ze nog zo hun best doen, terwijl ze net te horen hebben gekregen dat ze ontslagen zijn”, zegt Koen Ewalds uit Geleen, die zaterdag ruim drie kwartier in de rij stond bij het plaatselijke Intertoysfiliaal.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →