Ajax loopt na rust weg bij ADO en voert druk op

Print
Ajax loopt na rust weg bij ADO en voert druk op

Ajax viert een treffer van Ziyech in Den Haag. Afbeelding: BSR Agency

Ajax heeft de druk op PSV zondag stevig opgevoerd. In Den Haag tegen ADO wonnen de Amsterdammers ruim met 1-5.

Ten Hag koos er in Den Haag voor om Lasse Schöne te passeren. Zodoende was er in het basiselftal plaats voor zowel Donny van de Beek als David Neres. Dit seizoen koos de trainer van Ajax juist tussen die laatste twee. Kasper Dolberg stond in de spits, Hakim Ziyech speelde als nummer tien en Neres en Tadic op de flanken.

Ajax begon tamelijk zwak aan de wedstrijd al kreeg Neres na een halfuur wel dé kans om de Amsterdammers op voorsprong te schieten. De Braziliaan kwam een teenlengte te kort om te scoren op aangeven van Daley Blind. Een paar minuten later scoorde ADO wél. Clubtopscoorder Nasser El Khayati schoot raak.

VAR-moment

Toch draaide Ajax de score voor rust nog helemaal om. Eerst maakte Donny van de Beek op aangeven van Blind de 1-1. Daarna was er weer eens een VAR-moment. Kasper Dolberg werd neergelegd door Aaron Meijers in het strafschopgebied. Scheidsrechter Jeroen Manschot gaf in eerste instantie geen penalty, maar nadat hij de beelden bekeek, ging de bal alsnog op de stip. Tadic schoot vak voor rust kalm raak.

Ajax loopt na rust weg bij ADO en voert druk op
Ziyech haalt doeltreffend uit. Foto: VI Images

Bij Ajax nam na rust Frenkie de Jong de regie in handen, maar veel kansen creëerden de Amsterdammers niet. Ajax leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar moest door de minieme marge van één doelpunt toch steeds vrezen voor schade.

Haags kwartiertje

Dat gevoel verdween precies op het moment dat het Haags kwartiertje begon. Hakim Ziyech, niet goed in de wedstrijd, bewees toch weer zijn waarde door met een fraai afstandsschot de 1-3 te maken. Daarna besliste Ajax heel snel de wedstrijd na een prachtige aanval die werd afgerond door Dolberg. Huntelaa loste de doelpuntenmaker daarna direct af. De zege voor Ajax werd een kleine tien minuten voor het einde nog eclatanter toen Ziyech met zijn tweede goal van de middag de 1-5 maakte.