Franchisenemers willen Intertoys redden

Print
Franchisenemers willen Intertoys redden

Consumenten verzilveren massaal cadeaubonnen van Intertoys. Afbeelding: ANP

De franchisenemers van Intertoys willen de failliete speelgoedwinkelketen redden. Ze hebben daarbij steun van een aantal bekende ondernemers die voorlopig anoniem willen blijven, schrijft De Telegraaf zondag.

De franchisenemers, die buiten het faillissement van de keten vallen, bestieren honderd van de 386 Intertoys-filialen in Nederland. Ze willen 120 tot 130 van de overige filialen overnemen. Ook willen ze af van een bedrijfsmodel waarbij de keten volgehangen is met schulden.

Nederlands

De Portugese investeringsmaatschappij Green Swan zou volgens De Telegraaf ook interesse hebben in de Nederlandse winkels van Intertoys. De franchisenemers zien echter weinig in een nieuwe investeerder als eigenaar en willen de keten weer volledig Nederlands maken.

Lees ook: Chaos in speelgoedwinkels Intertoys: ‘Niet moeilijk doen als kinderen alles overhoop halen’

De bekende gele speelgoedwinkels hebben de laatste dagen te kampen met boze klanten, die niet blij zijn met de moeilijke manier waarop bonnen te verzilveren zijn. Diverse winkels werden belaagd door boze ouders, die begonnen te schelden en in een enkel geval personeel zelfs met speelgoed bekogelde. Klanten stonden soms uren in de rij om een cadeaubon van tien euro in te kunnen wisselen.

Lees ook: Intertoys XL in Roermond dicht na incidenten met boze klanten

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →