PSV ontwaakt te laat en morst ook tegen Feyenoord punten

Print
PSV ontwaakt te laat en morst ook tegen Feyenoord punten

Luuk de Jong verwerkt het puntenverlies na afloop van PSV-Feyenoord. Afbeelding: BSR Agency

PSV heeft het nog altijd niet na de winterstop, ook tegen Feyenoord (1-1) werden kostbare punten verspeeld.

De Eindhovenaren konden lange tijd geen vuist maken tegen de Rotterdammers, die na een uur met tien man (rood Van Beek) kwamen te staan. De voorsprong op Ajax bedraagt nog twee punten.

PSV begon opnieuw moeizaam aan een wedstrijd, zoals vaker na de winterstop. De ploeg van trainer Mark van Bommel, die tegen Feyenoord voor de vijftiende keer dit seizoen zijn vertrouwde basiself liet starten, was aan de bal opnieuw statisch en kreeg Feyenoord niet onder druk gezet. In dat opzicht was het ook niet gek dat Feyenoord in de eerste helft de meeste kansen kreeg. Steven Berghuis stichtte het eerste gevaar, maar Jeroen Zoet stond niet voor het laatst op de goede plek.

De grootste kans voor rust was niet voor Feyenoord, maar voor PSV. Steven Bergwijn, de man met de meeste assists in de eredivisie, zette Luuk de Jong met een fijn balletje alleen voor de doelman, maar de PSV-spits schoot naast. Vervolgens was het vooral Feyenoord dat gevaarlijk was, maar niet wist te scoren. Ook al omdat Zoet goed redde op een schot van Tonny Vilhena en Nicolai Jorgensen maar nét naast het PSV-doel schoot. PSV mocht dan ook niet mopperen dat het met 0-0 de rust inging.

PSV ontwaakt te laat en morst ook tegen Feyenoord punten
Foto: BSR Agency

Van Bommel grijpt in, rood Van Beek

Van Bommel greep, net als tegen sc Heerenveen, opnieuw in de rust. Ditmaal was de flets spelende Gastón Pereiro het slachtoffer, Cody Gakpo was zijn vervanger. Ook na rust had PSV het aanvankelijk lastig. Jorgensen kreeg een grote kans op de 0-1, maar stuitte op Zoet. Daarna leek PSV een handje te worden geholpen door Feyenoord-verdediger Sven van Beek, die een pass totaal verkeerd inschatte en de doorgebroken Bergwijn neerhaalde: een directe rode kaart. Toch kreeg PSV ook daarna niet meteen grip op het duel. Sterker nog: Feyenoord kwam via een afstandschot van Jorgensen op 0-1.

Na die tegengoal lukte het ineens wél bij de Eindhovenaren. Invaller Gakpo slingerde de bal voor het doel en Lozano werkte hem via Calvin Verdonk in het doel: 1-1. PSV had nog ruim een kwartier om de zege binnen te slepen en leek dat via De Jong, Bergwijn en Denzel Dumfries ook te doen, maar zij wisten niet te scoren. Het bleef bij 1-1, zodoende is het verschil met naaste achtervolger Ajax nog twee punten.i