Schamele oogst Limburgse atleten bij NK cross

Print
Schamele oogst Limburgse atleten bij NK cross

Ricardo Floris op archiefbeeld. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De Limburgse atleten hebben dit weekeinde slechts een medaille veroverd bij het NK cross in Emmeloord. Bij de meisjes B was Yasmine Abbes goed voor het brons in 15.14 minuten, op slechts drie seconden van de winnares.

Bij de senioren was de spoeling mager qua topatleten. Medaillekandidaten Mahadi Abdi Ali en Bo Ummels lieten uit voorzorg verstek gaan en richten zich op de Parelloop van volgende maand.

De hoop was daarmee gevestigd op Britt Ummels, maar zij kwam op de korte cross niet verder dan plek zeven. ,,Ik baal hier extreem van. Ik heb gegokt en verloren. Ik liep de eerste ronde nog op kop, maar kwam niet door het zand en zakte wat terug. Daarna heb ik nog meerdere keren aangevallen, maar ze kwamen helaas over me heen.”

Bij de mannen was Ricardo Floris op de lange cross met de elfde plaats de beste Limburger in 35.25 minuten. De man uit Maastricht was twee minuten langzamer dan winnaar Frank Futselaar. Ruben Sansom en Bob van Kasteren eveneens van Atletiek Maastricht werden 13e en 21e. Daarmee werd de zilveren plak voor teams binnengehaald.

Bij de jongens C en D was er geen officieel NK, maar de wedstrijd was wel te beschouwen als officieus kampioenschap. Falco Aarts van Atletiek Maastricht werd tweede na 3000 meter in 10.54 minuten bij de C-junioren. Bij jongens D was er na 2000 meter ook de tweede plaats voor Tom de Jong (Caesar) in 8.09 min.