Eaters wint met veel moeite van Zoetermeer

Print
Eaters wint met veel moeite van Zoetermeer

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Met pijn en moeite hebben de ijshockeyers van Eaters zondagavond gewonnen van Zoetermeer Panters. Verlenging was nodig in Geleen om een beslissing te forceren: 4-3.

Het laatste duel van de reguliere competitie van de BENE-League leek aanvankelijk een gemakkelijke overwinning te worden voor Eaters. Na twee periodes stond het 3-0 voor de Geleense formatie, door doelpunten van Nick Verschuren, Lukasz Bartak en Jord Smit. Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het.

In een zo nu en dan verhitte derde periode draaide het spelbeeld volledig. Zoetermeer werd sterker, geholpen door de nodige tijdstraffen voor Eaters. De bezoekers uit Zuid-Holland trokken de stand gelijk, waarmee ze een verlenging afdwongen. Het leverde Zoetermeer één punt op, waarmee zij zich wisten te plaatsen voor de play-offs van de BENE-League.

In de verlenging maakte Mitch Koumans de winnende treffer voor Eaters, nadat Matt Beer eerder verzuimde het duel te beslissen. Hij miste een penalty-shot, maar zag tot zijn opluchting Koumans even later wel raak schieten.

Eaters eindigt door de overwinning, goed voor twee punten, op de derde plek in de BENE-League. Volgende week beginnen de play-offs met de halve finales van Final Four (de strijd om Nederlandse titel).