Limburgse wielrenners op dreef, zege blijft uit

Print
Limburgse wielrenners op dreef, zege blijft uit

Poels (r) greep twee keer naast de ritzege. Afbeelding: EPA

sittard -

Met ereplaatsen in Portugal en de Verenigde Arabische Emiraten zijn de Limburgse wielrenners het seizoen goed begonnen. Een overwinning zat er voor Tom Dumoulin en Wout Poels dit weekend echter nog niet in.

Poels deed zondag in de slotrit van de Ronde van de Algarve een uiterste poging om de jonge Sloveen Tadej Pogacar uit de leiderstrui te rijden, maar tevergeefs. De Sky-renner uit Blitterswijck viel aan op de laatste klim en snoepte in de laatste kilometers nog wel negen seconden af van zijn achterstand, maar het talent van UAE-Team Emirates hield knap stand. Poels werd uiteindelijk derde in het eindklassement, zeven tellen achter Sören Kragh Andersen. In de tweede rit was de Limburger tweede geworden, wat zijn goede vorm benadrukt.

Poels rijgt de ereplaatsen aaneen dit voorjaar in etappes en eindklassementen. Hij pakte al vijf keer een plek bij de top-drie, maar een zege zit er vooralsnog niet in voor de in Monaco woonachtige Limburger.

Dumoulin

In de UAE Tour reed Tom Dumoulin gisteren zijn eerste koerskilometers van 2019. In een ploegentijdrit van zestien kilometer moesten de Limburger en zijn ploegmaats bij Sunweb zeven seconden toegeven op Jumbo-Visma.

„We deden bijna alles goed, maar aan het eind misten we net dat beetje vermogen”, zei Dumoulin na afloop. „Maar al met al moeten we tevreden zijn, omdat we hier met enkele jongens rijden die bijna nooit een ploegentijdrit hebben gereden. Vanaf nu moeten we Jumbo-Visma-kopman Primoz Roglic gaan aanvallen.”

De Maastrichtenaar deelt in de UAE Tour het kopmanschap met Wilco Kelderman. De World Tour-koers telt nog twee pittige bergetappes, morgen en vrijdag. Na de UAE Tour rijdt Dumoulin de Tirreno en Milaan-Sanremo. Ook Poels staat ingeroosterd voor de Tirreno.