Carnavalsliefdes: Liefde op het eerste gezicht tussen dansmarieke en prins in de polonaise

Print
Carnavalsliefdes: Liefde op het eerste gezicht tussen dansmarieke en prins in de polonaise

De polonaise roept bij Kelly en Dennis heel bijzondere herinneringen op. Afbeelding: Rob Oostwegel

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Ze zocht haar droomprins en vond een carnavalsprins. Tweeënhalf jaar geleden liet dansmarieke Kelly Geijsen (22) uit Valkenburg haar oog vallen op prins Dennis Schrijnemaekers (22) van de Sjnuffelère uit Rijckholt. Het was liefde op het eerste gezicht.

Wie een oogje laat vallen op een prins, moet hem meenemen in de polonaise. Dat is volgens Kelly de beste tactiek. Het dansmarieke van C.S. de Mirlitophile 1879 uit Valkenburg was in november 2016 bij de prinsenproclamatie in Houthem toen ze een leuke prins zag staan. ,,Wij kwamen met onze vereniging later binnen en hij was de eerste die me opviel. ‘Wat een jonge prins’, dacht ik en ik zag een twinkel in zijn ogen.”

Lees hier meer bijzondere verhalen over carnavalsliefdes

Polonaise

Het tweetal heeft oogcontact en voorzichtig wordt er naar elkaar gelachen. Kelly laat er geen gras overgroeien en sluit in de eerste de beste polonaise aan. Zodra ze langs de statafel van de Sjnuffelère komt, grijpt ze haar kans en neemt ze prins Dennis I mee in de polonaise. ,,Toen ik me omdraaide en keek wist ik ‘hé dat is dat meisje van net’”, zegt Dennis. De vonk slaat over en de rest van de avond is het tweetal niet bij elkaar weg te slaan. ,,Ik heb de hele avond bij de Sjnuffelère gestaan en met Dennis gekletst”, blikt Kelly terug. Lachend: ,,Het was zelfs zo erg dat ik was vergeten dat mijn ouders en mijn beste vriendin er ook waren.” Dennis: ,,We hadden gelijk een klik en veel stof om over te praten. We zijn allebei lid van carnavalsverenigingen en vastelaovend is ons met de paplepel ingegoten.”

Test

Het dansmarieke wordt die avond door de raad van elf van de Sjnuffelère in de gaten gehouden, maar echt moeilijk maken ze het haar niet. Alleen haar toekomstige schoonvader test het dansmarieke even uit. ,,Hij vroeg me wat ik van hun prins vond”, lacht ze. Haar prins zegt: ,,Mijn vader zei tegen mij ‘hou dat meisje warm’.” En dat deed hij, want ruim twee jaar later is het nog altijd dik aan en werpen ze elkaar nog steeds verliefde blikken toe.

Zonder afscheid

Toch leek die eerste avond even plotsklap te eindigen. ,,Opeens was Dennis weg zonder afscheid genomen te hebben”, zegt Kelly. Dennis vult haar aan: ,,Dat ben ik nog recht gaan zetten, want ik kon niet vertrekken zonder gedag te zeggen.”

Hun eerste kus laat nog op zich wachten, maar wel stuurt Kelly gelijk een appje dat ze het gezellig vond en hem snel weer wilde zien. Haar prins reageert echter pas in de vroege ochtend. ,,Ik had mijn telefoon aan de kant gelegd”, zegt hij schuldbewust, maar het contact wordt opnieuw gelegd en ze plannen een date. ,,We hadden elkaar het liefste een dag later alweer gezien, maar dat lukte niet, dus we hebben het weekend daarna afgesproken. Het was echt liefde op het eerste gezicht.”

Foto

Als het een paar weken later officieel aan is, duikt er een foto uit 2012 op. ,,Het bleek dat die avond niet onze eerste ontmoeting was. Op die foto loopt Dennis in de polonaise achter me. Eigenlijk heeft hij gewoon vijf jaar achter mij aangelopen”, lacht Kelly. Dennis voegt er lachend aan toe: ,,Moet je kijken wat voor een moeite ik voor je heb moeten doen.” De komende carnaval zal er weer menig polonaise worden gelopen ,,Als ze dan achter me loopt, dan kijk ik altijd even om en denk ik terug aan dat moment”, zegt hij lief.