Twijfelende pierrot herkende haar bloemetjesgezicht ook zonder schmink

Print
Twijfelende pierrot herkende haar bloemetjesgezicht ook zonder schmink

Desiree en Rob samen op het terras van The Old Dutch waar ze elkaar hebben ontmoet. Afbeelding: Harry Heuts

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Maastricht / Itteren -

Het lijkt wel lente op het terras van The Old Dutch aan het Vrijthof. Aan een tafeltje vol bloemen zitten Desiree en Rob Brüll nog even verliefd als 26 jaar geleden, terwijl de kastelein onverstoord doorgaat met de opbouw van het terras.

“Hier in dit café hebben we elkaar ontmoet in 1993”, weet Desiree nog als de dag van gisteren. “Ik was met een groep vrienden en mijn zus op stap in Maastricht.” Ze woonde destijds in Meerssen terwijl Rob wel in de hoofdstad woonde. “Ook ik was met een groep vrienden aan het vieren. We liepen dit café binnen en toen zag ik haar staan”, vertelt hij.

Oogcontact

Het was carnavalsdinsdag rond de klok van half elf. Veel groepen verzamelen zich dan op en rond het Vrijthof omdat het Mooswief om 24.00 uur wordt neergehaald. “Ze had een lange paarse jas aan”, herinnert Rob zich nog goed, “en een bloemetjesgezicht.” “En hij was verkleed als pierrot.” Er volgde oogcontact maar hij was toch niet zeker van zijn zaak. “Ik dacht dat ze een vriend had, omdat ze de hele tijd met dezelfde man aan het praten was.”

Lees hier meer bijzondere verhalen over carnavalsliefdes.

Ruzie

Als het bijna middernacht is, loopt de kroeg leeg. Iedereen wil de ceremonie rond het Mooswief zien. Er blijven echter twee mensen achter. “Toen hebben we de eerste woorden gewisseld”, vertelt Desiree. “Naast de glasbak, onder het genot van een halfom en een pilske”, lacht hij. Net als de twee lekker hun draai beginnen te vinden wordt de avond abrupt beëindigt. “Mijn zus kreeg ruzie met haar vriend”, zegt Desiree nog steeds balend. “Ineens moest ik naar huis, maar we hadden nog net tijd om een afspraakje te maken.”

Bloemetjes

Zaterdag na carnaval treft het verliefde stel elkaar in hetzelfde café aan het Vrijthof. “Ik was ontzettend benieuwd of ze me wel zou herkennen”, zegt Rob. “Het was de eerste keer dat we elkaar zonder schmink zagen.” Zijn zorgen bleken ongegrond. Hij vindt het bloemenmeisje blindelings, zoals het een pierrot betaamd. Er volgt een avond vol gesprekken en de bloemetjes worden flink buiten gezet. “We hadden een neut teveel op”, weet ze nog als de dag van gisteren. Maar charmeur Rob trekt alles uit de kast en brengt haar, op de fiets, naar Meerssen. “Al hebben we ook een deel gelopen, maar dat was puur om de avond te rekken”, knipoogt hij.

Rijke man

Het werkt: ze kussen elkaar voor het eerst. Ineens begint Desiree te lachen. “Ik weet nog dat hij een mooie zegelring omhad. Ik dacht dat ik een rijke man aan de haak had geslagen. Hij bleek echter werkeloos”, schatert ze het uit. “Het zat direct goed”, weet hij. “Ik zat de zondag erna al bij haar moeder op de bank.” In augustus 1993 gaat het stel samenwonen en inmiddels hebben ze een zoon van 21 jaar.

Met zijn werk is het overigens ook goed gekomen: Rob is actief bij de politie, terwijl Desiree werkzaam is als tandartsassistente. Tegenwoordig wonen ze in Beek, waar ze al jaren carnaval vieren in de thuishaven van De Baeker Pottentaote. “Samen met vrienden vieren we het gehele seizoen. Van de elfde van de elfde tot en met carnavalsdinsdag.” Met name de lichtstoet op carnavalszondag is een hoogtepunt voor het stel. Toch wijken ze op carnavalsdinsdag uit naar Maastricht. “Dinsdagavond staan we samen in The Old Dutch. Iedereen mag mee, maar dat is ons moment. Volgend jaar zijn we 25 jaar getrouwd. Dat gaan we vieren!”

Desiree en Rob zijn allesbehalve muurbloempjes.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen