Carnavalsliefdes: ‘De Mestreechter Vastelaovend bracht ons samen’

Print
Carnavalsliefdes: ‘De Mestreechter Vastelaovend bracht ons samen’

Luuk liet er geen gras over groeien en verklaarde zijn ingel Milou al bij hun eerste ontmoeting de liefde. Afbeelding: Rob Oostwegel

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Carnavalsmaandag 2007. Duizenden mensen op het Vrijthof vieren vastelaovend. Het zou een historische dag worden voor Luuk van Dokkum uit Buchten en Milou Feller uit Sittard. Het was voor Luuk liefde op het eerste gezicht. Dáár voor café d’n Ingel zag Luuk, midden in de deinende mensenmassa Milou voor het eerst en met als ruggensteun flink wat bier sprak hij haar aan en stippelde voor een verbaasde Milou ter plekke hun gezamenlijke toekomst uit.

Twaalf jaar later en twee kinderen rijker, bezoekt het tweetal, aan de vooravond van carnaval 2019, diezelfde plek waar hun liefde begon. Die avond in Maastricht is voor het tweetal inmiddels een zoete herinnering waar ze soms nog met verbazing aan terugdenken. Luuk: “Ik weet het nog goed. Milou was, heel toepasselijk, als engel verkleed. Ik ben op haar afgestapt, heb haar meteen mijn liefde verklaard, ik vond haar geweldig.” Milou onderging de avances van Luuk met een glimlach, maar stond er verder nauwelijks bij stil. “Ik was met vriendinnen op stap. Het was wel leuk die vreemde jongen die mij het hof begon te maken.”

Lees hier meer bijzondere verhalen over carnavalsliefdes

Vasthoudend

Luuk ging terug naar Buchten waar hij de ochtendkrant moest bezorgen. De ontmoeting met Milou liet hem echter niet los en hij belde een vriendin van Milou die hij kende om via deze gezamenlijke kennis de boodschap nog eens te herhalen. Milou: “Luuk toonde zich vasthoudend en ik vond het wel leuk dat hij zo spontaan was en overtuigd van zijn gevoelens. Nauwelijks een maand later kregen we verkering en nog steeds sta ik af en toe te kijken van Luuk zijn spontaniteit en zijn gevoel voor romantiek.”

Romantisch

Dat Luuk een romantische inborst heeft staat vast. Zeven jaar geleden, met carnaval, vroeg hij tijdens de grote optocht in Sittard de hand van Milou aan haar vader. Milou wist van niks, maar haar vader zei ‘ja’. Dat jawoord was voor Luuk het sein om ringen te kopen. In die ringen liet hij de datum van 4 juli graveren, de dag dat hij Milou ten huwelijk zou vragen op Independence Day in New York. Luuk: “Dat was het plan maar het was te druk in New York die avond. Zo’n huwelijksaanzoek zou totaal misplaatst zijn geweest. Daarom stelde ik het een paar dagen uit en vroeg haar tijdens diezelfde vakantie in een kerktoren in Nicaragua ten huwelijk. In april 2013 zijn we getrouwd. In onze ringen staat dus een verkeerde datum.”

Spontane acties

Milou vindt het prachtig dat Luuk haar, ook na vele jaren, nog steeds verrast met spontane acties en leuke plannetjes. Milou: “Luuk heeft een onverwoestbaar goed humeur en bruist van de energie. We doen veel leuke dingen als gezin, maar trekken er ook af en toe met zijn tweeën op uit. Onlangs zijn we nog een paar dagen naar Parijs geweest.” Lachend: “Er zit nog geen sleet op de liefde.”

Het tweetal laat ook niet na carnaval te vieren en dan komt ook altijd weer die eerste ontmoeting ter sprake. Luuk: “Van ons tweeën is Milou eigenlijk de meest fervente carnavalist. Zij is al weken van tevoren met carnaval bezig en die voorpret is leuk om te zien. Ook dit jaar ligt haar pekske al klaar voor de vijf dagen. Carnaval is gewoonweg een fantastisch feest en een mooie Limburgse traditie. Die willen we onze kinderen nu al meegeven En straks, als ze wat ouder zijn, zullen we hen ongetwijfeld vertellen hoe hun ouders elkaar hebben leren kennen bij café d’n Ingel in Maastricht.