Vijf vragen aan prins Sef IV Janssen van Ut Dartele Veulen uit Veulen

Print
Vijf vragen aan prins Sef IV Janssen van Ut Dartele Veulen uit Veulen

Prins Sef IV van Ut Dartele Veulen. Afbeelding: Ut Dartele Veulen

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Het zijn de hoogtijdagen voor de nieuwe prins. We vragen hem het hemd van het lijf.

Vandaag: prins Sef IV Janssen (23) van Ut Dartele Veulen uit Veulen.

De vierde prins die Sef heet. Daar zit vast een verhaal achter.

„Mijn opa was Sef II, mijn vader Sef III en ik ben nu Sef IV. Voor het eerst sinds het bestaan van Ut Dartele Veulen is de derde generatie prins. Mijn opa is in 1998 overleden. Maar mijn vader is erbij. Ik heb het tot op het laatste moment voor hem kunnen verzwijgen. Mijn vader dacht altijd dat hij het heus wel in de gaten zou hebben als iemand van zijn familie prins zou worden. Niet, dus.”

U bent op 6 januari uitgeroepen. Wat was tot nu toe het mooist?

„De Karklingels uit Oostrum hebben dit jaar onze buutteton gestolen. Vraag me niet hoe. Is een dingetje van verenigingen hier om over en weer op ludieke wijze spullen van elkaar weg te halen. Ooit hebben ze een pony - toen de hoofdprijs van onze loterij - in een taxi meegenomen. Onze buutteton zijn we met een grote huifkar op gaan halen in Oostrum.”

Gewoon weer meegenomen?

„Nee, we hebben er een hele act van gemaakt. We hadden een ‘Rijdende Rechter’ bij ons en hebben een ludieke rechtszitting gehouden, samen met de Karklingels. We hebben krom gelegen van het lachen.”

Vaak zijn de onverwachte, spontane dingen het leukst.

„Geldt ook voor het bijwonen van de halve finale en de finale van het LVK. Mijn peetoom David Janssen en zijn maat Coen Classens hebben met Goedzat in de finale gestaan. Toch prachtig dat ik dit jaar ook prins ben. Met een bus vol supporters zijn we naar Maastricht gereden.”

Aswoensdag komt nu wel langzaam in zicht...

„Voor mij mag dit prinsschap nog wel een paar weken blijven duren. Maar ach, ik ga nog mee in de optocht met een wagen waar we sinds september drie, vier keer per week aan werken. En na 11-11 staan er ook nog wat dingetjes op de agenda. Maar er komt een dag dat het definitief is afgelopen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen